Motorsporten kräver olja

Om det är någon sport som kräver olja så är det motorsporten. Praktiskt taget alla fordon som körs för fartens skull drivs av fossila bränslen.

Bilsport

Den så kallade bilsporten är i stort sett totalt beroende av olja för att kunna anordnas. Utan olja så blir bilarna stillastående helt enkelt. Oljan behövs i form av motorolja samt som petroleumdestillat i form av bensin och diesel. Inte alla är överdrivet förtjusta i bilsport, mest med tanke på miljöns skull och att den låter mycket på arenorna.

Motorcykelsport

Motorcykelsporten har flera olika tävlingsgrenar såsom speedway, MotoGP, cross och så vidare. Antalet motorcyklar som går på el är försvinnande få såväl inom tävling som på allmän väg. Därför krävs olja för att motorcykelsporten ska kunna fortsätta överleva. Även här är det efterfrågan som styr, går färre och färre människor på tävlingar med motorer så minskar intäkterna, vilket gör det svårare för motorsportens existens.

Är olja något som kommer behövas i framtida motorsport?

Nej, kanske inte. Allt beror på hur fort forskningen går framåt och vilka uppoffringar både publik och deltagare är villiga att göra. Utan en bränslemotor så får man inte hela paketet – motorljud, olika förutsättningar för olika typer av bilar med mera.